recept
NAPRAVITE NAJSOČNIJE BELO MESO SA SIROM KOJI SE TOPI: Ubog ovakvog SOSA ćete lizati tanjire, preukusno
Napravite najukusnije belo meso u aromatičnom sosu i sa sirom koji se topi
Postoji puno recepata za pripremu belog mesa, a mi vam donosimo najbolju. Umesto da belo meso pohujete, grilujete ili kuvate, pripremite ga u sosu od paradajza i luka, sa pestom i mocarelom. Ovako pripremljeno belo meso je neverovatno sočno, ali i vrlo jednostavno.
Sastojci:
2 pileća filea
brašno
30 g putera
1/2 crnog luka
10 čeri paradajza
3 čena belog luka
200 ml bujona od povrća
200 g mocarele
Za pesto:
40 g pinjola
šaka bosiljka
30 g parmezana
Recept za sočno i mekano belo meso:
Napravite pesto
U avan dodajte pinjole, pa ih tučkom ustinite. Zatim dodajte bosiljak, sve sjedinite i dodajte rendani parmezan. Sve dobro tučkom usitnite i stavite pesto sos u frižider.
Pripremite meso
Meso isecite tako da dobijete četiri tanje šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganj sipajte maslinovo ulje i puter, pa kada se puter istopi, propržite meso koje ste prethodno uvaljali u brašno. Gotovo meso izvadite iz tiganja na ubrus.
Pripremite sos
U istom tiganju propržite seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte čeri paradajz koji ste iseckali na polovine. Zatim dodajte i mleveni beli luk, pa sve lepo promešajte. Sipajte bujon i kuvajte dok ne krene da vri, pa vratite meso.
Pecite meso
Preko mesa sipajte pesto sos i stavite parče mocarele. Pecite meso u zagrejanoj rerni na 180°C oko 8 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)