Belo meso u sosu, Foto: Printscreen/YT/ Meat Recipes

recept

NAPRAVITE NAJSOČNIJE BELO MESO SA SIROM KOJI SE TOPI: Ubog ovakvog SOSA ćete lizati tanjire, preukusno

Napravite najukusnije belo meso u aromatičnom sosu i sa sirom koji se topi

Objavljeno: 06.04.2024. 13:20h

Postoji puno recepata za pripremu belog mesa, a mi vam donosimo najbolju. Umesto da belo meso pohujete, grilujete ili kuvate, pripremite ga u sosu od paradajza i luka, sa pestom i mocarelom. Ovako pripremljeno belo meso je neverovatno sočno, ali i vrlo jednostavno.

Sastojci:

2 pileća filea

brašno

30 g putera

1/2 crnog luka

10 čeri paradajza

3 čena belog luka

200 ml bujona od povrća

200 g mocarele

Za pesto:

40 g pinjola

šaka bosiljka

30 g parmezana

Recept za sočno i mekano belo meso:

Napravite pesto

U avan dodajte pinjole, pa ih tučkom ustinite. Zatim dodajte bosiljak, sve sjedinite i dodajte rendani parmezan. Sve dobro tučkom usitnite i stavite pesto sos u frižider.

Pripremite meso

Meso isecite tako da dobijete četiri tanje šnicle, pa posolite i pobiberite sa obe strane. U tiganj sipajte maslinovo ulje i puter, pa kada se puter istopi, propržite meso koje ste prethodno uvaljali u brašno. Gotovo meso izvadite iz tiganja na ubrus.

Pripremite sos

U istom tiganju propržite seckan crni luk, pa kada on omekša dodajte čeri paradajz koji ste iseckali na polovine. Zatim dodajte i mleveni beli luk, pa sve lepo promešajte. Sipajte bujon i kuvajte dok ne krene da vri, pa vratite meso.

Pecite meso

Preko mesa sipajte pesto sos i stavite parče mocarele. Pecite meso u zagrejanoj rerni na 180°C oko 8 minuta.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)