Priprema najukusnije sarme, Foto: Printscreen/Youutube/ Moja mala kuhinja

prava srpska sarma se baš ovako krčka

6 SAVETA ISKUSNE KUVARICE ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE SARME: Ovako se TRADICIONALNO sprema - biće savršene, nema greške

Sarmaje tradicionalno jelo, mnogima omiljeno, a neizbežno na prazničnoj i slavskoj trpezi

Objavljeno: 03.04.2024. 22:14h

Može da se pravi u posnoj i mrsnoj verziji, sa različitim sastojcima. Da bi sarma ispala preukusna, ne bi bilo loše da primenite nekoliko saveta.

1. Nemojte da kupujete već samleveno meso

Nemojte da birate samleveno meso, već izaberite sami i tražite da vam se samelje na licu mesta.

2. Probajte kiseli kupus pre savijanja sarme

Tako ćete moći da ocenite koliko je kupus slan. Ako osetite da je preslan properite ga pod vodom.

3. Nemojte da koristite kupus sa velikim žilama

Najbolje je da birate veće, mekane listove žute boje, a bez velikih žila.

4. Budite strpljivi i krčkajte sarmu na umerenoj temperaturi

Krčkajte sarmu polako, na umerenoj temperaturi, da bi ukus bio savršen. Ali, ne morate da kuvate sarmu 4 i više sati.

5. Nemojte naknadno da dolivate vodu

Nemojte da dolivate naknadno vodu u šerpu, da ne bi ispalo čorbasto.

6. Podgrevanjem neće da izgubi na ukusu

Sarmu slobodno možete da podgrevate ili držite u zamrzivaču. Ukus će da ostane podjednako savršen.

Bonus video:

(Espreso/Nportal/prenela T.M.)