mmm, topi se!
STARINSKA TORTA ''PIJANA NEVESTA'' KOJU SU NAŠE BAKE MESILE: Po ovom receptu sa starog papira je se mnogi sećaju
Bilo da je pripremate za neko slavlje ili samo želite da zasladite sebe i ukućane, ova torta će biti pojedena do poslednjeg parčeta
Današnje domaćice možda i nemaju onu staru svesku u kojoj su, bar one starije, decenijama beležile najbolje recepte, kao i one brze sa plazma keksom. Zato vam danas donosimo recept za tortu koji možete pročitati i podeliti sa svojom komšinicom u bilo koje doba.
U pitanju je izdašna i ukusna torta ''Pijana nevesta'' koja je prepisana sa starog papira iskusne domaćice.
Sastojci za koru:
- 9 kašika mleka
- 9 kašika šećera
- 9 kašika brašna
- 9 kašika čokolade u prahu
- 9 kašika ulja
- 4 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
Sastojci za preliv:
- 1 litar mleka
- 2 pudinga od vanile
Dekoracija:
1 slatka pavlaka ili
1 šlag
Priprema torte:
Za početak u većoj činiji izmutiti šećer, žumanca i vanilin šećer, zatim dodati preostale sastojke (ulje, brašno, čokoladu u prahu, belanca, mleko, prašak za pecivo).
Sledeći korak: Napravljenu masu sipati u pleh i peći oko pola sata na 180 stepeni.
Ohlađenu koru natopiti po želji mlekom ili rumom.
U međuvremenu, skuvati puding i njime preliti natopljenu koru.
Za krajnji sloj upotrebiti slatku pavlaku, ili šlag, a za dekoraciju iskoristiti čokoladne mrvice, voće, mleveni keks ili tortu posuti kakao prahom.
Bonus video:
(Espreso/T.M.)