UKUS NEPROCENJIV
LJUBAV NA PRVI ZALOGAJ - FENOMENALNA RAFAELO TORTA: Neodoljiv spoj rastopljene bele čokolade i magičnog kokosa
Rafaelo torta koju zaista vredi probati - nema ko neće biti oduševljen
U moru recepata za poslastice koji se mogu pronaći na internetu, jedan se svakako izdvaja. Radi se o fenomenalnoj i neponovljivoj rafaelo torti.
To je, naravno, slatkiš čiji su glavni sastojci kokos i bela čokolada, a toliko dobar ukus ima da će se oduševiti i oni koji nisu ljubitelji pomenutih namirnica.
Ipak, pre nego što se bacite na posao morate znati jednu stvar, a to je da ćete morati malo više da se potrudite. Ali kada završite i probato ovo čudo, shvatićete da je vredelo.
Sastojci:
bela čokolada - 200 grama
slatka pavlaka - 500 ml
kokos - 120 grama
kisela pavlaka - 400 grama
šećer u prahu - 100 grama
keksa - 500 grama (16 parčića za jedan red torte)
mleko
Priprema
Prvi korak je da otopite belu čokoladu, može i na pari i u mikrotalasnoj.
U međuvremenu, možete da umutite slatku pavlaku tako da bude čvrsta, ali ne suviše.
Posle dodajte kiselu pavlaku, a zatim i šećer u prahu, pa sve to lepo izmešajte.
U smesu koju dobijete sipajte otopljenu belu čokoladu i onda sve opet promešajte.
Sad dodajte kokos, pa opet promešajte.
U jednu činiju sipajte mleko, umočite keks, pa onda ređajte keks na tacnu ili na pleh. U jedan red ide 16 keksića.
Na svaki red keksa bi trebalo da dodate i krem (npr četiri kašike krema po redu keksa).
A sad redom. Slažite keks, pa krem. Pa onda opet, red keksa, pa krema, pa još jedan red keksa i još jedan red krema kojim ćete i premazati ceo kolač.
Možete za kraj da ga ukrasite kokosovim brašnom, a bilo bi dobro i da prenoći u frižideru, pre nego što "krenete u napad".
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)