recept
U VREME POSTA SVI SRBI IMAJU OVU PITU NA STOLU: Prosta za spremanje, A SVI TRAŽE JOŠ
Najbolji recept za mekanu krompirušu
Krompiruša je pored bureka jedna od omiljenih pita. Domaće pite su uvek ukusnije od kupovnih, a pomoću ovog recepta napravićete najbolju krompirušu. Super je što pitu sa krompirom možete da jedete i u toku posta, a pravi se zaista lako i od jeftinih sastojaka.
Sastojci:
- 800 g kora za pitu
- 200 ml ulja
- 200 ml vode
- 2 crna luka
- 1 praziluk
- 1,5 kg krompira
Recept za posnu pitu krompirušu:
Korak 1
Ispržite luk i krompir
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk, kao i praziluk. Kada on omekša dodajte krompir koji ste prethodno izrendali i dobro procedili. Posolite i pobiberite, pa posle 5 minuta sklonite sa šporeta.
Korak 2
Napravite pitu
Uzmite jednu koru, premažite uljem, pa stavite drugu koru. Opet premažite uljem, pa stavite nadev od krompira i luka. Urolajte i ređajte u pleh koji ste premazali uljem.
Korak 3
Pecite krompirušu
Pecite krompirušu u rerni na 250°C oko 10 minuta, pa smanjite temepraturu na 200°C i pecite još 30 minuta.
Korak 4
Prelijte pitu
Preostalo ulje pomešajte sa vrelom vodom koju ste posolili i prelijte preko vruće pite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi M.M.)