Ilustarcija, Foto: Printscreen/ Youtube/ Dozus Cook

savet

AKO IH OVAKO NAPRAVITE FAŠIRANE ŠNICLE BIĆE UKUSNIJE NEGO PRE: Samo tako vam nikada neće biti SUVE, dave se u SAFTU

Trik za faširane šnicle

Objavljeno: 03.04.2024. 10:34h

Otkrijte jednostavan trik koji će transformisati vaše faširane šnicle u savršenu delikatesu! Sa ovim receptom, vaše šnicle će biti sočne iznutra, a hrskave spolja, pružajući vam neodoljiv ukus i teksturu.

Ova tehnika dolazi iz Poljske, gde su kotleti sinonim za faširane šnicle pripremljene od svinjskog ili junećeg mesa. Poljski kotleti poznati su po svojoj mekoći i hrskavoj kori, što ih čini omiljenim jelom u mnogim domaćinstvima.

Da biste pripremili ove ukusne kotlete, treba vam mlevena junetina, zemička umočena u mleko, jaje, luk, beli luk, majoran, prezle, biljno ulje, so i biber.

Sastojci:

  • 500 g mlevene junetine
  • 130 ml punomasnog mleka
  • 100 g prezli
  • 1 zemička
  • 1 jaje
  • 1 luk
  • 1-2 čena belog luka
  • prstohvat majorana
  • biljno ulje za pečenje
  • sol i biber po želji
foto: Printscreen/ Youtube/ Dozus Cook

Priprema:

Prvo, umočite zemičku u mleko dok ne omekša. Zatim dinstajte iseckani luk dok ne postane mekan i zlatne boje. U međuvremenu, pomešajte mlevenu junetinu sa lukom, belim lukom, jajetom, začinima i namočenom zemičkom. Dobijenu smesu oblikujte u šnicle i uvaljajte u prezle.

Pržite šnicle na zagrejanom ulju dok ne postanu hrskave i zlatno smeđe boje. Nakon samo nekoliko minuta prženja, vaše faširane šnicle su spremne za uživanje!

Ovaj jednostavan trik će vas oduševiti rezultatima – sočne i ukusne faširane šnicle koje će postati omiljeni obrok u vašoj kuhinji!

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.S./Prenosi M.M.)