Ilustarcija, Foto: Printscreen/Youtube/ Slatka Slana Hrana

savet

OVAJ PRLIV ZA PITU SVAKA DOMAĆICA MORA DA ZNA DA SPREMI: Zbog njega je HRSKAVA spolja, a meka IZNUTRA

Preliv za pitu zbog kojeg će vas vaše omiljeno jelo raspametiti

Objavljeno: 03.04.2024. 10:11h

Pite su čest gost na našim trpezama, a spremamo ih sa sirom, mesom, zeljem, spanaćem i na još mnogo načina.

Međutim, da li ste nekada primetili razliku između vaše pite i one koju kupite u pekari?

To je zato što pekari koriste jedan vrlo jednostavan preliv, a mi vam donosimo recept za njega.

Sastojci:

  • 8 kašika brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 šolje mleka
  • 100 ml ulja
  • so
  • šećer

Priprema:

Pomešajte malo šećera i kvasca, pa ih prelijte mlakim mlekom i promešajte.

Zatim dodajte so, ulje i brašno.

Ovim prelivom premažite svaku koru i onda filujte na uobičajen način.

Ukoliko vam ostane preliva, prelijte ga preko pite i ostavite da odstoji oko sat vremena.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)