vraćaju u detinjstvo
STARINSKI RECEPT ZA PRAVE PRŽENICE KAKVE SU JELI NAŠI STARI: Savršen ukus budi nostalgiju - svi ih obožavaju
Ko ne bi uživao u nostalgiji jednostavnog i ukusnog doručka iz detinjstva
Obrok koji ne samo da će da vam utoli glad, već će i da vas odvede na putovanje kroz vreme i dane koje ste kao mali provodili sa svojim bakama i dekama.
Pronašli smo super recept za bezvremenski doručak. A znamo da sa njim nema greške, jer retko ko ne voli prženice!
Potrebno je: 10 kriški hleba preostalog od prethodnog dana, 1 štapić cimeta, 1/2 l mleka, 50 g šećera, ulje za prženje po potrebi, 2 jaja, 60 g šećera, 5 g mlevenog cimeta, narendana korica limuna
Priprema:
Stavite mleko u lonac sa šećerom, koricom limuna, štapićem cimeta i mahunom vanile. Sve zagrejte i kada počne da kipi sklonite sa vatre. Poklopite i pričekajte da se ohladi. Kada se ohladi, procedite začine iz mleka i u njemu namočite hleb. Ostavite hleb u mleku dok ga potpuno ne upije. U dubokom tanjiru umutite jaja i u njih umočite namočene kriške, s obe strane. Kriške pržite na dobro zagrejanom ulju, okrećući ih kako bi poprimile zlatnu boju sa obe strane. Pržene kriške stavite na papirne ubruse kako bi oni upili višak ulja. Šećer pomešajte sa cimetom i tom smesom premažite prženice.
Bonus video:
(Espreso/zenablic/Iris Krdžić/prenela T.M.)