najbolji izbor
POSNA TORTA SA ORASIMA ZA USKRŠNJI POST: Najkremastija poslastica - lagan i sočan fil ostavlja bez daha
Najkremastija poslastica za Uskršnji post je posna torta sa orasima, a lagan i sočan fil ostavlja bez daha
U toku Uskršnjeg posta osim što svi vole da spremaju ribe na razne načine, kremaste salate, pite, pa i mnoga kuvana jela... tako svi vole i da pojedu neku poslasticu koja će im lagano pasti na stomak, a koja će ujedno biti i ukusna kao da je mrsna verzija.
Ako nemate ideju šta posno da spremite za ručak, odmah ćete promeniti mišljenje kada vidite kako se sprema riba na pirinču na najbolji način koji samo znaju monasi.
Jelo koje kida, lagano, kremasto, a bićete siti satima.
Osim slane hrane, svi se uvek mislila vrate na deserte, a za vas je tu sada posna torta sa orasima.
Sa njom nema greške, jedna je od najlepših, a priprema se i brže nego što možete da zamislite.
Recept i sastojci:
limun - 1 (kora)
šećer - 350 grama
ulje - 3 kašike
voda - 3 decilitra
prašak za pecivo - 1 kesica
orasi - 300 grama
brašno - 300 grama
Za fil treba:
orasi - 250 grama
šećer - 250 grama
Način pripreme:
Polovinu od 350 grama šećera ušpinovati kao za čaj, a zatim dodajte ostatak šećera i 3 decilitra vode.
Sve mešajte da se dobro istopi, pa dodajte 300 grama brašna, prašak za pecivo, 300 grama oraha, 3 kašike ulja i na kraju izrendajte koru limuna.
Sve dobro promešajte i stavite da se peče.
Fil se sprema tako što prvo treba ušpinovati šećer, pa dodati orahe.
Ostavite da se dobro ohladi, pa filujte tortu.
Tortu na kraju pospite orasima i uživajte u ovom desertu.
Prijatno.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)