ovo je vrhunsko jelo
MONASI TOKOM POSTA NE ZABORAVLJAJU DA SPREME RIBU NA PIRINČU: Najhrskavije jelo - recept star godinama unazad
Najhrskavije jelo tokom posta je riba na pirinču koju monasi ne zaboravljaju da spreme po receptu starom godinama unazad
Uskršnji post je uveliko u toku, a ideja za dobru hranu i razne specijalitete nikad nije dosta.
Svi volimo da isprobavamo razna jela, bilo da su u pitanju kuvana, neke salate, pite, pa sve do kolača i torti.
Već znamo da monasi sa Hilandara prave najlepšu svetogorsku čorbu sa ribom, ali oni u ovom periodu ne zaboravljaju da spreme i ribu na pirinču.
Tako nešto može samo da se poželi, jer kombinacija obara sa nogu i nema šanse da će neko odbiti.
Čak i oni koji ne poste će polizati prste kada vide koliko je fantastično.
Sastojci i recept:
riba
so
maslinovo ulje
crni luk
zelene paprike
brašno
sirće
biber
origano
Priprema:
Ribu očistite, pa isecite na parčiće i ostavite da malo odstoji.
Za to vreme uzmize tiganj i premažite ga sa maslinovim uljem u koji ćete staviti opran, ali nekuvan pirinač.
Preko njega se stavlja crni luk koji ste prethodno krupno isekli, zatim kolutovi zelene paprike, a preko svega toga ide riba.
U posebnu činiji sipajte mlaku vodu, pa u nju dodajte malo brašna, sirćeta, origana i bibera.
Sve dobro promešajte.
Sa tim sokom prelivajte ribu u tiganju sve dok ne omekša i dok ne potrošite ceo sok.
Prijatno i uživajte u ovom jelu monaha sa Hilandara koji je pravo otkriće.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)