Ilustracija, Foto: RINA

savet

EVO KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI SIR ZA SAMO POLA SATA: Nemojte BACATI PARE na kupovni, ovo je zdravije, a i ŠTEDI

Pravljenje sira većina doživljava kao komplikovan proces. Međutim, to uopšte nije tako. Bukvalno svako u svojoj kuhinji može napraviti sir po svom ukusu.

Objavljeno: 01.04.2024. 08:01h

Za domaći sir vam treba 3 sastojka, a to su mleko, so i limunov sok. Sve pomešajte u šerpi i kuvajte dok se ne naprave grudvice, piše Stvar ukusa.

Lako i brzo se pravi, a svaka domaćica će uspeti da napravi pravi domaći sir.

Može da se služi kao predjelo na slavi uz domaća pileća prsa ili mažite na hleb.

foto: RINA

Sastojci:

  • 6 l mleka
  • 50 ml limunovog soka
  • 20 g soli

Priprema:

U mleko dodajte limunov sok i so. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok se ne napravi sir. U posudu stavite cediljku u sipajte sir. Malo pritisnite da se sir ocedi, pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 24 sata.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/N.L./Prenosi M.M.)