prste da položeš!
OBAVEZNO ZAPIŠITE RECEPT ZA NAJUKUSNIJU PILETINU NA MEDITERNASKI NAČIN: Napravite je za ručak i obradujte porodicu
Piletina na mediteranski način je jelo koje ćete pripremati tokom predstojećih dana, jer je lagano, saftno i prijatno začinjeno
Svakako po svojoj žeji možete da dodajete začine. Ako volite piletinu možda ćete želeti da napravite i kremastu puter piletinu. A evo i kako da napravite piletinu na mediteranski način.
Sastojci:
1 luk, isečen
4 pileća bela mesa bez kože, narezana na kockice
1 kašika paradajz pirea
400 g seckanog paradajza
200 ml vrućeg pilećeg bujona
listovi od nekoliko grančica ruzmarina ili peršuna, plus dodatni za posluživanje
75 g maslina bez koštica
300 g paste
Recept za piletinu na mediteranski način
Dinstajte piletinu
Za piletinu na mediteranski način zagrejte ulje i stavite luk i piletinu u tiganj. Dinstajte na srednjoj vatri 5 minuta, povremeno mešajući. Umešajte paradajz pire i dinstatje 1 minut. Dodajte paradajz, pileći bujon i ruzmarin, pustite da provri pa lagano dinstajte 5 minuta.
Umešajte pasulj i kobasicu
Umešajte masline. Pustite da se krčka još 5 minuta dok se piletina ne skuva i dok se sos malo ne smanji. Začinite po ukusu.
Skuvajte pastu
U međuvremenu, skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju ili do al dente. Iscedite je. Servirajte pastu sa piletinom u sosu. Uživajte u piletini na mediteranski način.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)