recept
TORTA TROSTRUKI UŽITAK ZADOVOLJIĆE SVA VAŠA ČULA: Kremasto uživanje kome niko neće moći da odoli
Ova poslastica osvaja laganim ukusom
U vreme kad domaćice nemaju previše vrema da se bave pripremom torti, najpopularniji su recepti za jednostavne deserte. Jedan od njih je i torta trostruki užitak. U pitanju je kremasta poslastica sa ukusom čokolade koja budi sva čula. Vrlo je izdašna, pa je kao stvorena kada imate goste ili za predstojeće praznike.
Priprema se vrlo jednostavno, a raskošan i lagan ukus ove torte će vas oduševiti. Srećna republika vam poklanja recept za tortu trostruku užitak.
Sastojci:
Kora:
6 belanaca
200 g šećera
150 g mlevenih oraha
2 kašike brašna
2 kašike prezle
1 prašak za pecivo
Fil:
6 žumanaca
200 g šećera
2 pudinga od vanile
2 kašike brašna
700 ml mleka
250 g margarina
100 g čokolade
200 g keksa
1/2 l soka od pomorandže
Dekoracija:
100 g mlevenih oraha
50 g prah šećera
Priprema:
Kora: Umutite šest belanca sa 200 grama šećera da bude penasto, lagano umešajte mlevene orahe, brašno u koje ste prethodno dodali prašak za pecivo i prezle. Sipajte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni 20 minuta.
Fil: Umutite šest žumanaca sa 200 grama šećera, prah za puding, dve kašike brašna i smesu uz lagano mešanje sipati u vrelo mleko koje se kuva na laganoj vatri. Mešajte dok se fil ne zgusne i ostavite da se ohladi. Mikserom mutite fil i dodajte kašiku po kašiku margarina. Svaki put kad dodate margarin dobro izmutite smesu kako biste izbegli stvaranje grudvica. Fil podelite na dva dela: jedan ostaje žut, a u drugi deo dodati otopljenu čokoladu.
Na tacnu najpre stavite koru koju ćete blago navlažiti sokom od pomorandže, pa premažite žutim filom. Odozgo poređajte keks koji ste na kratko umočili u sok od pomorandže, pa premažite čokoladnim filom. Na kraju, tortu pospite mešavinom mlevenih oraha i prah šećera.
Bonus video:
(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)