Meso, Foto: Printscreen/Youtube/Simple Meal Prep.

pažnja

KAKO SE ŠPIKUJE MESO? Postoje 2 načina, kad jednom naučite PONAVLJAĆETE NON-STOP

Postoje 2 metode špikovanja

Objavljeno: 29.03.2024. 14:35h

Za savršeno spremljena jela potrebno je da poznajete osnovnu kulinarsku terminologiju. Kada radite sa mesom, to najčešće uključuje postupke kao što su, pohovanje, špikovanje, mariniranje.

Šta je špikovanje?

Probijanje rupa u mesu i začinjavanje mesa slaninom, povrćem ili drugim prilozima naziva se špikovanje.

Postoje 2 metode špikovanja

foto: Printscreen/Youtube/Gurman TV

Špikovanje mesa šupljom iglom

Možete da špikujete šupljom iglom, tada proizvod koji ubacujete nasečete na tanke i dugačke trake, i ubacite u šupljinu igle. Kada se ubode u meso, proizvod ostaje u mesu i pojavljuje se samo malo na površini.

Špikovanje mesa rezovima

Možete i da koristite drugu metodu,da pravite rezove. Najčešće se špikuje ubadanjem kroz razreze, uz pomoć glatkog štapa ili šila uz dužinu mišićnih vlakana. Možete i da napravite mali rez na mesu, u koji se stavljaju prilozi. Špikovanje rezovima se radi sa oštrim nožem.

(Espreso/Alo trpeza/Prenela P.V)