Krompir paprikaš, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

recept

NAPRAVITE PUN LONAC NAJUKUSNIJEG KROMPIR PAPRIKAŠA ZA SAMO 600 DINARA: Brzo, jeftino, a neverovatno ukusno jelo

Krompir paprikaš je brzinski ručak koji možete da jedete i u toku Uskršnjeg posta

Objavljeno: 28.03.2024. 21:29h > 21:40h

Krompir paprikaš je starinsko jelo na kašiku koje se pravi od jeftinih sastojaka. Ovo jelo se jednostavno priprema, a ako ga volite ne morate da ga se odričete ni u toku posta. Napravite posni krompir paprišak koji možete da jedete i onim danima kada se posti na vodi, a za punu šerpu paprikaša potrebno je oko 600 dinara.

Sastojci:

1/2 kg krompira

4 crna luka

2 šargarepe

4 paprike

1 veza peršuna

2 kašike brašna

1,5 kašičica slatke paprike

foto: Printscreen/Youtube/jelajelena1bakinakuhinja

Recept za krompir paprikaš na vodi:

Pripremite sastojke

Krompir isekcite na krupnije kocke, crni luk možete da isečete sitno ili na rebarca, a šargarepu i papriku isecite na kolutove. Pre nego što isečete povrće oljuštite ga i operite.

Kuvajte

Sve povrće stavite u šerpu i prelijte vodom da ogrezne. Začinite po želji, pa poklopite i kuvajte dok krompir ne omekša.

Napravite zapršku

U posudi pomešajte brašno, slatku papriku i vodu, pa sipajte u paprikaš i dobro promešajte. Kuvajte još 5-10 minuta, pa pospite seckanim peršunom i služite.

Bonus video:

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)