Pica, Foto: Printscreen Instagram/gepettosathahndorf

recept

UKUSNA POSNA PICA OD SAMO PAR SASTOJAKA: Morate da je probate, poješće se za TILI ČAS

Uživajte i u posnoj hrani

Objavljeno: 27.03.2024. 22:46h

U toku je veliki Uskršnji post koji traje sve do 5. aprila. Donosimo vam recept za posnu picu kojoj niko neće moći da odoli. Prijatno!

Za testo:

450 g brašna

280 ml vode

70 ml ulja

1/2 kockice kvasca

1,5 kašičica soli

1 kašičica šećera

foto: Petr Štěpánek / Panthermedia / Profimedia

Za fil:

2 kašike kečapa

2 kašike ajvara

100 g maslinki

100 g šampinjona

1/2 glavice crnog luka

3 veća kisela krastavčića

1 manja, sveža, paprika

50 g kukuruza šećerca

2 veće konzerve tunjevine u komadima

300 g biljnog kačkavalja

1 kesica origane

Priprema

Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil.

Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.

Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.

Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C. Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti.

Bonus video:

(Espreso/Recepti/Prenosi A.M.)