odlepićete od divnoće
NAJKREMASTIJI ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE ĆE VAS BACITI U TRANS: Savršena poslastica za dane posta - RECEPT
Ako volite da jedete kolače, čokoladni sigurno spada u vaše omiljene
Oni se uglavnom jednostavno pripremaju, a sada vam donosimo savšren recept za čokoladni kolač bez pečenja. Sigurni smo da će vam se dopasti, a ako se pridržavate Uskršnjeg posta, ovaj kolač možete da napravite i u posnoj verziji, samo čokoladnu i mleko zamenite biljnim.
Sastojci:
1 l mleka (može biljno)
12 g biljnog želatina
200 g čokolade (može posna)
Za glazuru:
200 g čokolade (može posna)
30 ml ulja
100 g kikirikija
Napravite fil
U šerpu sipajte mleko, a kada se ono zagreje dodajte želatin i seckanu čokoladu. Kuvajte dok se čokoalda ne otopi i dok se sastojci lepo ne sjedine.
Ohladite kolač
Sipajte fil u vatrostalnu posudu, pa pokrijte providnom folijom i stavite u zamrzivač na 2 sata.
Napravite glazuru
U šerpi istopite ulje i čokoladu, pa dodajte seckani kikirki i lepo promešajte.
Prelijte preko kolača
Kolač izvadite iz vatrostalne posude i stavite ga na rešetku. Ispod rešetke stavite tacnu i prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite još 10 minuta, pa secite.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)