za uskršnji post 2024
STARI MONASI U VREME POSTA REDOVNO PRAVE TIKVICE SA PIRINČEM: Najukusnije jelo sa začinima - recept sa Hilandara
Najukusnije jelo sa začinima su tikvice sa pirinčem i stari monasi ih redovno prave u vreme posta po receptu sa Hilandara
Svima koji su počeli da poste važno je da sebi prave raznovrsna jela koja će biti lagana i ukusna.
Hilandarske makarone monasi redovno prave u tom periodu, a i vi ćete kada vidite koliko su kremaste i neodoljive.
Osim njih, stari monasi obavezno prave i tikvice sa pirinčem. Izvrsno je, lagano, a neće vam oduzeti mnogo vremena u kuhinji.
Ne samo da ćete se vi oduševiti, nego će za pripremom poludeti i oni koji je poste.
Budite sigurni da ćete to spremati i kada prođe post.
Recept sa sastojcima:
Tikvice - količina po vašoj želji
Crni luk - što više glavica
Maslinovo ulje
Voda
Peršunov list
Paradajz
Mirođija
So
Način pripreme:
Tikvice prvo očistite, operite, pa kašikom izdubite i ostavite da se ocede.
Oljuštite crni luk, sitno ga isecite, pa stavite u tiganj da se izdinsta na maslinovom ulju.
Kada se luk izdinsta dodajte pirinač koji ste prethodno oprali.
Kada se to malo prodinsta, dodajte izrendani paradajz i malo vode.
U to se dodaje so, peršunov list i mirođija.
To možete da kuvate u rerni ili na šporetu, po vašem izboru.
Kada tikvice ogreznu i upiju vodu, prelijte sa malo maslinovog ulja i oljuštenim i izrendanim paradajzom.
Nastavite da kuvate još pola sata.
Kada tikvice budu gotove pospite ih peršunovim listom.
Uživajte i prijatno u preukusnom jelu monaha sa Hilandara.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)