oni znaju šta je najbolje
MONASI U VREME USKRŠNJEG POSTA OBAVEZNO PRAVE HILANDARSKE MAKARONE: Najkremastije jelo - stari recept
Najkremastija jelo monaha u vreme Uskršnjeg posta obavezno prave hilandarske makarone po starom receptu
Uskršnji post je počeo, a svi osim što uživaju u ukusnim slanim specijalitetima sigurno jednom u toku dana pomisle i na nešto slatko.
Uvek možete da spremite jednu jednostavnu posnu tortu sa keksom i bananama koja je pun pogodak, a gotova za samo 20 minuta.
Monasi u vreme ovog posta obavezno prave hilandarske makarone koji se toliko tope da će vas mirisom i ukusom podsetiti na detinjstvo.
Gotovo je brzinom svetlosti, a bolje jelo ne može da se zamisli u tim danima.
Recept sa sastojcima:
makarone - količina po vašoj želji
maslinovo ulje
stari hleb (mrvice hleba)
tahini
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, dodajte malo soli i sačekajte da provri.
Kada voda provri sipajte makarone u šerpu i ostavite da se skuvaju.
Čim se makarone skuvaju prelijte ih sa maslinovim uljem i mrvicama od hleba.
Hleb se u Hilandaru nikada ne baca, pa ga monasi koriste za razna jela.
Pre nego što krenete da ih jedete preliju se tahinom, to je nešto kao začin i sličan je ćeten alvi, samo je u tečnom stanju.
Uglavnom se dodaje kako bi makaroni dobili bolji ukus, kao i boju.
Uživajte u ovom jelu monasa sa Hilandara i nećete se pokajati što ste sebi i ukućanima to spremili.
Bonus video:
(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)