uuh, kakav je!
ĐUVEČ NA VODI PO RECEPTU NAŠIH BAKA ĆE VAS ODUŠEVITI: Ukusan ručak za dane Uskršnjeg posta - obožavaćete ga
Ukoliko postite i nemate ideju šta za ručak, evo jedne, koja će vam se sigurno dopasti
Tokom posta ponekad nam zafali ideja i teško nam je da smislimo šta da skuvamo, a da u njemu možemo da uživamo čak iako postimo na vodi.
Upravo zbog toga mi donosimo ideju za super ukusan ručak, koji se brzo sprema i izuzetno je ukusan. Ako želite da ga spremite za sebe ili članove porodice, brzo recept pogledajte i krenite u pripremu.
Sve je jednostavno, a sastojke verovatno već imate u svojoj kuhinji za ovaj savršeni posni đuveč, prste da poližeš. Obavezno probajte i recept za posni podvarak!
Potrebno je:
1 glavica crnog luka
1 štap praziluk praziluka (manji)
2 šargarepe
1 konzerva paradajz pelata
1 mešavina povrća (može meksička, može za sataraš)
2 šolje pirinča
Priprema:
U šerpu stavite malo vode, pa dodajte sitno iseckan crni luk i praziluk. Potom dodati šargarepu koju ste izblendirali ili izrendali. Kad to omekani dodati mešavinu povrćai naliti s 2 čaše vode da se dinsta. Posoliti i dodati začine po ukusu.
U drugu posudu skuvati pirinač. Kad je on gotov ocediti vodu i spojiti sa povrćem, pa staviti u vatrostalnu posudu i dodati pelat paradajz. Staviti u rernu da se zapeče na 220 stepeni oko 15 minuta.
Služiti uz salatu, podjednako je ukusan i hladan i vruć.
Bonus video:
(Espreso/glossy/Ilić Milica/prenela T.M.)