mmm, preukusno!
NAJKREMASTIJA POSLASTICA KOJU MORATE NAPRAVITI ZA VREME POSTA: Brza PLAZMA torta idealna za svaki dan - ukus kida
Takozvana plazma torta dezert je po svačijem ukusu – i kremast, i sladak (ali ne previše), i osvežavajući, i veoma jednostavan i brz za pripremu
Sve sastojke na spisku možete zameniti posnim varijantama, odnosno posnim keksom, posnom čokoladom i posnim margarinom, pa ova torta može da se pravi i tokom Uskršnjeg posta ili za slave.
Veoma je prilagodljiva, pa klasičnu plazma tortu možete obogatiti čokoladnim bananicama, želeom, brusnicama, suvim smokvama... Čime god želite!
Ono što je sigurno jeste da će svaki zalogaj u svakom slučaju biti božanstven.
Sastojci:
300 g mlevenog keksa
50 g mlevenih (ne previše sitno) lešnika i oraha, pomešano
80 g šećera u prahu
100 g rendane crne čokolade
130 g margarina, na sobnoj temperaturi
1 kesica vanilin šećera
oko 200 ml gaziranog soka od pomorandže
(opciono) suvo voće, žele bombone itd.
1 kesica slatke pavlake
Priprema
Mutite margarin sa šećerom u prahu i vanilinim šećerom dok ne dobijete penastu smesu. Probajte i posnu doboš tortu, idealnu za dane posta!
Potom ubacite mleveni keks i grubo mleven miks oraha i lešnika.
Po želji dodajte žele bombonice ili suvo voće.
Narendajte čokoladu, pa sve lepo promešajte i potom dodajte sok od pomorandže malo po malo, da ne biste preterali.
Prebacite na tacnu i oblikujte po želji.
Umutite slatku pavlaku, pa time premažite torticu. Možete ukrasiti mlevenim keksom ili orasima.
Stavite u frižider da se stegne.
Bonus video:
(Espreso/glossy/T.S.R./prenela T.M.)