obožavaćete ga
NAJKREMASTIJI SUTLIJAŠ PO ORIGINALNOJ TURSKOJ RECEPTURI ĆE VAS ODUVATI UKUSOM: Savršena poslastica za svaki dan
Generacijama je omiljen slatkiš, a brzo i lako se pravi
Turski sutlijaš sa vanilom se decenijama pravi baš po ovom receptu, a mi vam predlažemo da zasladite ove prolećne dane baš ovom poslasticom.
Još aromatičniji i bogatiji od svoje klasične verzije, ovaj desert će zadovoljiti sve vaše čulne apetite. S lakoćom se priprema, a rezultat je kremasta poslastica koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Vreme pripreme:
oko 30 minuta
Sastojci:
1 šolja (od 200 ml) pirinča
3 šolje vode
500 ml mleka
6 kašika šećera
1 kesa pudinga od vanile
1 šaka oraha ili badema za dekoraciju
Priprema:
1. Pirinač dobro isperite pod mlazom hladne vode, a zatim ga skuvajte u 3 šolje vode dok ne postane mekan. 2. Dodajte mleko u skuvani pirinač i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri. 3. U međuvremenu, puding od vanile pomešajte sa šećerom i razmutite sa malo mleka tako da ne bude grudvica. 4. Ovu mešavinu pudinga i šećera polako sipajte u pirinač, neprestano mešajući na tihoj vatri dok se sve ne zgusne i ne dobije kremastu konzistenciju. 5. Gotov sutlijaš rasporedite u prethodno nakvašene činijice. Za dodatnu teksturu i bogatiji ukus, svaku porciju ukrasite šakom nasjeckanih oraha ili badema.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/K.B./prenela T.M.)