preukusno
BEZ ADITIVA I NEZDRAVIH SUPSTANCI - NAJFINIJA DOMAĆA PAŠTETA: Gotova za 15 minuta, zdravija i jeftinija od kupovne
Recept za domaći pileću paštetu će vas oduševiti
Paštete su jedna od omiljenih namirnica i mladih i starih, ali dobro je poznato da one kupovne nisu baš većeg kvaliteta.
No, to ne znači da bi u potpunosti trebalo da ih se odreknemo, posebno kada znamo da možemo napraviti i domaću, koja je i ukusnija i zdravija.
Takođe, možete je u potpunosti prilagoditi vašem ukusu. Ona se pravi za samo 15 minuta, a može stajati u frižideru i do tri dana. U njoj nema konzervansa i ostalih veštačkih dodataka pa ukoliko je ne smažete u tom roku - bacite je.
Sastojci:
200 g belog mesa
2 šargarepe
2 bele zeleni
pola celera
1 crni luk
malo senfa
malo pavlake
malo soli
2 kisela krastavčića srednje veličine
Priprema:
Belo meso skuvajte. Ako želite da brzo bude gotovo iseckajte ga na manje kockice i za petanestak minuta je skuvano. U istu posudu stavite i šargarepu, belu zelen, peršun, luk. Kad je kuvano izvadite iz vode i stavite sa sve mesom u blender. Zatim odozgo posolite, dodajte kiseli krastavac, malo senfa, malo pavlake i druge začine po želji.
Uključite blender i blendirajte dok ne postane jednolična masa belkaste boje. Nakon toga prespite u posudu sa poklopcem i stavite u frižider. Kad se stegne biće gotovo identična kao kupovna pašteta, ali neuporedivo hranljivija i zdravija, ali i ukusnija.
Ukoliko vam je mnogo gusto dodajte malo vode u kojoj se kuvalo meso i povrće i razredite je, a zatim i uživajte u fenomenalnom ukusu.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)