top recept
MAGIČNE ĆUFTE - BEZ MESA I PREZLI: Omiljeni obrok možete očas posla spremiti na potpuno drugačiji i nov način
Ćufte sa tikvicama se prave veoma lako i na vašu trpezu mogu doneti neke nove ukuse
Iako smo svi mi uglavnom navikli da uživamo u onim standardnim proverenim obrocima, nije na odmet da se nekada pomalo i eksperimentiše.
Jedno od najpopularnijih jela u našoj zemlji i regionu su ćufte, ali i one se isto mogu spremini na bezbroj načina. Preukusna varijanta su svakako one sa tikvicama, bez mesa i prezli.
Samo obratite pažnju na jednu stvar - u njih idu i jaja, pa ukoliko postite možete pokušati sa nekom od naših ideja.
Sastojci:
2 tikvice
2 cela jajeta
2 čena belog luka
ulje po potrebi
200 grama brašna
1 kašičica praška za pecivo
so, biber, peršun, suvi začin po ukusu
Priprema
Izrendajte tikvice krupno, pa ih posolite i stavite na papirne ubruse da se ocedi višak vode.
U činiji im, potom, dodajte brašno, jaja, prašak za pecivo, začine po ukusu i sitno rendan beli luk.
Ostavite da odstoji 20 minuta, pa kašikom vadite testo i oblikujte ćufte.
Pecite ih u dobro zagrejanom ulju dok ne porumene, pa ih okrenite i pecite i s druge strane.
Nakon što izvadite ćuftice, jednu po jednu ređajte po papirnom ubrusu, da upije višak masnoće.
Možete poslužiti uz kupus salatu, zelenu salatu, svež krastavac i paprike ili bilo šta drugo po vašem ukusu.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)