Recept za ćufte sa tikvicama, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FRISCHE REZEPTE

top recept

MAGIČNE ĆUFTE - BEZ MESA I PREZLI: Omiljeni obrok možete očas posla spremiti na potpuno drugačiji i nov način

Ćufte sa tikvicama se prave veoma lako i na vašu trpezu mogu doneti neke nove ukuse

Objavljeno: 25.03.2024. 14:26h

Iako smo svi mi uglavnom navikli da uživamo u onim standardnim proverenim obrocima, nije na odmet da se nekada pomalo i eksperimentiše.

Jedno od najpopularnijih jela u našoj zemlji i regionu su ćufte, ali i one se isto mogu spremini na bezbroj načina. Preukusna varijanta su svakako one sa tikvicama, bez mesa i prezli.

Samo obratite pažnju na jednu stvar - u njih idu i jaja, pa ukoliko postite možete pokušati sa nekom od naših ideja.

Ćufte bez mesa i prezli - brzinski receptfoto: Printscreen/youtube/ThePerfectHome

Sastojci:

2 tikvice

2 cela jajeta

2 čena belog luka

ulje po potrebi

200 grama brašna

1 kašičica praška za pecivo

so, biber, peršun, suvi začin po ukusu

Priprema

Izrendajte tikvice krupno, pa ih posolite i stavite na papirne ubruse da se ocedi višak vode.

U činiji im, potom, dodajte brašno, jaja, prašak za pecivo, začine po ukusu i sitno rendan beli luk.

Ostavite da odstoji 20 minuta, pa kašikom vadite testo i oblikujte ćufte.

Pecite ih u dobro zagrejanom ulju dok ne porumene, pa ih okrenite i pecite i s druge strane.

Nakon što izvadite ćuftice, jednu po jednu ređajte po papirnom ubrusu, da upije višak masnoće.

Možete poslužiti uz kupus salatu, zelenu salatu, svež krastavac i paprike ili bilo šta drugo po vašem ukusu.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)