video
BAKIN SPECIJALITET POSNE KUHINJE TRADICIONALNA PITA SA KUPUSOM: Za vrhunski ŠUŠKAVI UŽITAK koji se topi dodajte OVO
Da li su i vaše bake spremale posnu pitu sa kupusom?
Svi znamo koliko je kupus zdrav i niskokaloričan, ali mnogi ga ne vole u ručku, pred vama je recept uz koji će vas potpuno oduševiti. Idealna je za doručak, ali je nećemo preskočiti ni kao super zdravu večeru.
Potrebno je:
- 500 gr tankih kora
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 1 veća veza mladog luka ili 1 praziluk
- 3 čena belog luka
- ljuta tucana paprika
- ml biber
- ulje
Za preliv:
- 150 ml kisele vode
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Kupus sitno iseckati oprati dobro ako je više kiseo, Na ulju propržiti seckan mladi luk pa dodati sečen kiseo kupus i pržiti na tihoj vatri bez dodavanja vode oko 30 minuta.
Dodati papriku, ml biber beli luk i sve izjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu i mali ulja kao i prašak za pecivo. Tepsiju premazati uljem pa obložiti jednom korom i poprskati vodom.
Dodati drigu i nju poprskati i pobacati kupus . Tako do kraja. Na kraju ušuškati sa dve kore koje poprskate i premažete uljem. Iseći na kocke ili trouglove.
Premazati uljem i peći na 200 stepeni C oko 45 minuta.
Služiti toplo, uživajte!
BONUS VIDEO:
(Espreso/ I.O.)