njamiiii
NAJUKUSNIJI ČORBASTI PASULJ PO BAKINOM RECEPTU: Nema boljeg ručka od tradicionalnog jela - fantazija za sva čula
Probajte ovaj bakin pasulj sladak ko med
Baka nam je podelila recept za najukusniji pasulj, pripremljen na pravi starinski način. Super ideja za sutrašnji ručak!
Potrebno je:
350 gr šarenog pasulja
veća glavica crnog luka
4 čena belog luka
1 suva ljuta paprika
lovorov list
nekoliko zrna bibera
ulje
ml paprika
1 ravna kašika brašna
ml biber
suvi začin
Priprema:
Pasulj dobro orati i preliti vodom hladnom i ostaviti preko noći. Stra ga oprati iz te vode sipati nov malo i provreti, Baciti vodu i naliti vodom. Dodati papriku suvu lovorov list, zrno bibera i staviti da se kuva. Zasladite se italijanskim posnim vanilicima!
Ako pasulj nije stariji od godinu dana skuva se za manje od sat vremena. U tiganj naseckati crni luk pa malo pržiti dodati kašiku brašna ravnu i seckan beli luk.
Kad dobije krem boju dodati ml papriku i odmah skinuti i sipati u pasulj. Dodati začin i ml biber. Kuvati još 2 minuta i to je to. Prijatno vrhunski je!
Bonus video:
(Espreso)