uuh, kakav ukus!
NAJBOLJI RECEPT ZA STARINSKU POSNU KEKS TORTU: Uživajte u kremastoj poslastici za samo 30 minuta - obožavaćete je
U svetu gde postoji obilje posnih recepata, ljubitelji čokolade ne moraju da se odriču svojih omiljenih poslastica
Ko kaže da post ne može biti sladak? Predstavljamo vam recept za čokoladnu keks tortu koja ne samo da je posna i ukusna, već i jednostavna za pripremu.
Ova torta, koja može biti i u mrsnoj varijanti, prava je poslastica za sve one koji žele da uživaju u ukusnom desertu bez životinjskih proizvoda, nudeći bogatstvo ukusa i tekstura koji će zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce.
Ova posna keks torta sa čokoladom ne samo da je dekadentna i ukusna, već je i dokaz da post i način ishrane bez životinjskih produkata mogu biti puni otkrića novih, neodoljivih recepata. Omogućava nam da istražimo kreativnost u kuhinji, dok istovremeno poštujemo svoje dijetetske izbore. Servirajte je hladnu iz frižidera i uživajte u svakom bogatom, čokoladnom zalogaju, bez griže savesti.
Vreme pripreme:
30 minuta
Sastojci:
400 g posnog keksa
800 ml biljnog mleka (sojino, bademovo)
2 kesice pudinga s ukusom vanile
100 g posne crne čokolade
125 g margarina
125 g šećera
1 vanilin šećer
Za umakanje keksa:
1 kašika nes kafe (ili turska samo razblažena biljnim mlekom)
2 dl mlake vode
1 kašičica ruma
1 šoljica biljnog mleka
Priprema:
1. Skuvajte puding od vanile s biljnim mlekom i ostavite da se ohladi.
2. Penasto umutite margarin sa šećerom.
3. Neprekidno mešajući u ohlađen puding dodajte umućen margarin i vanilin šećer.
4. U umućen krem dodajte čokoladu otopljenoj na umerenoj vatri i opet dobro umutite.
5. Pomešajte sve sastojke za umakanje keksa.
6. U posudu za tortu namočite keks, poređajte prvi red, pa namažite fil i tako redom dok ne utrošite sastojke. Završite tankim slojem fila na koji možete narendati čokoladu ili posuti mrvljeni posni keks.
7. Ohladite pre služenja.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/V.I./prenela T.M.)