Keks torta, Foto: Printscreen YouTube/Fatto in Casa da Alba

uuh, kakav ukus!

NAJBOLJI RECEPT ZA STARINSKU POSNU KEKS TORTU: Uživajte u kremastoj poslastici za samo 30 minuta - obožavaćete je

U svetu gde postoji obilje posnih recepata, ljubitelji čokolade ne moraju da se odriču svojih omiljenih poslastica

Objavljeno: 23.03.2024. 17:48h

Ko kaže da post ne može biti sladak? Predstavljamo vam recept za čokoladnu keks tortu koja ne samo da je posna i ukusna, već i jednostavna za pripremu.

Ova torta, koja može biti i u mrsnoj varijanti, prava je poslastica za sve one koji žele da uživaju u ukusnom desertu bez životinjskih proizvoda, nudeći bogatstvo ukusa i tekstura koji će zadovoljiti i najizbirljivije sladokusce.

Ova posna keks torta sa čokoladom ne samo da je dekadentna i ukusna, već je i dokaz da post i način ishrane bez životinjskih produkata mogu biti puni otkrića novih, neodoljivih recepata. Omogućava nam da istražimo kreativnost u kuhinji, dok istovremeno poštujemo svoje dijetetske izbore. Servirajte je hladnu iz frižidera i uživajte u svakom bogatom, čokoladnom zalogaju, bez griže savesti.

Vreme pripreme:

30 minuta

Sastojci:

400 g posnog keksa

800 ml biljnog mleka (sojino, bademovo)

2 kesice pudinga s ukusom vanile

100 g posne crne čokolade

125 g margarina

125 g šećera

1 vanilin šećer

Za umakanje keksa:

1 kašika nes kafe (ili turska samo razblažena biljnim mlekom)

2 dl mlake vode

1 kašičica ruma

1 šoljica biljnog mleka

Priprema:

1. Skuvajte puding od vanile s biljnim mlekom i ostavite da se ohladi.

2. Penasto umutite margarin sa šećerom.

3. Neprekidno mešajući u ohlađen puding dodajte umućen margarin i vanilin šećer.

4. U umućen krem dodajte čokoladu otopljenoj na umerenoj vatri i opet dobro umutite.

5. Pomešajte sve sastojke za umakanje keksa.

6. U posudu za tortu namočite keks, poređajte prvi red, pa namažite fil i tako redom dok ne utrošite sastojke. Završite tankim slojem fila na koji možete narendati čokoladu ili posuti mrvljeni posni keks.

7. Ohladite pre služenja.

Bonus video:

(Espreso/24sedam/V.I./prenela T.M.)