Foto: Youtube Printscreen/ Harun Aksu

POGLEDAJTE!

MALO KO ZNA ZA OVO JELO, A SRBI SE U NJEMU DAVE: Da li možete da provalite šta je u ovom tanjiru? (FOTO)

Izgled baš ne odiše privlačnošću

Objavljeno: 22.03.2024. 18:13h > 18:55h

Lokalni specijalitet i delikates u Adani, jelo sirdan, ne može se baš pohvaliti prijatnim izgledom.

Sirdan se pravi se od stomaka jagnjeta, a obično se puni začinjenim piriničem. Zanimljivo je da ovo jelo zahteva distribuciju mesa iz drugih gradova pošto se njegov intenzivan miris širi po svakom ćošku grada i leti to predstavlja veliki problem.

Meso je neophodno kuvati mnogo sati, a tokom konzumacije se preporučuju začini poput kumina ili čilija.

Izgled baš ne odiše privlačnošću.

foto: Youtube Printscreen/ Harun Aksu

Da li biste se usudili da probate ovako nešto?

Bonus video

(Espreso/Srbijadanas/Prenela D.Č.)