Recept za finu paštetu od crvenog sočiva, Foto: Printscreen/Youtube/Marija Karma

specijalitet

DOMAĆA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA - GOTOVA ZA 20 MINUTA: Idealna za doručak ili večeru, bogata proteinima i gvožđem

Recept za savršen doručak ili večeru - pašteta od crvenog sočiva

Objavljeno: 22.03.2024. 15:12h

Da postoji idealan doručak ili večera, jedan od najozbiljnijih kandidata bila bi fenomenalna domaća pašteta i to od crvenog sočiva.

Crveno sočivo je poznato kao jedan od najboljih izvora proteina, idealna za one koji vode nešto više računa o svojoj ishrani.

Pašteta od crvenog sočiva idealna je za sve koji vode računa o svojoj ishrani ili poste.

Osim toga, crveno sočivo sadrži i dijetetska vlakna, vitamin B1, folnu kiselinu i minerale, a bogato je i gvožđem.

Pašteta od crvenog sočiva - zdrava za večeru ili doručakfoto: Printscreen/Youtube/Marija Karma

Priprema se za pet minuta, a kuva 15, što znači da za 20 minuta imate svoj specijalitet.

Sastojci:

300 g (1 ½ šolje) crvenog sočiva

1 srednji luk

1 šargarepa

3-4 čena belog luka

1 kašika ulja ili 1 kašičica putera

morska so, po ukusu

peršun za ukras

1-2 prstohvata kurkume

Domaća pašteta od crvenog sočivafoto: Printscreen/Youtube/Marija Karma

Priprema

Stavite vodu u srednju šerpu, a kada proključa dodajte sočivo, iseckanu šargarepu, 2/3 iseckanog luka i morsku so.

Kuvajte oko 10 minuta, pa sklonite sa vatre.

Dodajte pasirani beli luk i ostavite da se ohladi 10 minuta.

Uklonite sav višak vode pomoću cediljke, pa prespite sadržaj u činiju.

U blenderu izblendajte sočivo i druge sastojke.

Kada postane kremasto, dodajte kurkumu, puter ili ulje i preostalu trećinu seckanog crnog luka.

Dobro izmešajte kašikom. Ukrasite seckanim peršunom i to je to.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)