specijalitet
DOMAĆA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA - GOTOVA ZA 20 MINUTA: Idealna za doručak ili večeru, bogata proteinima i gvožđem
Recept za savršen doručak ili večeru - pašteta od crvenog sočiva
Da postoji idealan doručak ili večera, jedan od najozbiljnijih kandidata bila bi fenomenalna domaća pašteta i to od crvenog sočiva.
Crveno sočivo je poznato kao jedan od najboljih izvora proteina, idealna za one koji vode nešto više računa o svojoj ishrani.
Pašteta od crvenog sočiva idealna je za sve koji vode računa o svojoj ishrani ili poste.
Osim toga, crveno sočivo sadrži i dijetetska vlakna, vitamin B1, folnu kiselinu i minerale, a bogato je i gvožđem.
Priprema se za pet minuta, a kuva 15, što znači da za 20 minuta imate svoj specijalitet.
Sastojci:
300 g (1 ½ šolje) crvenog sočiva
1 srednji luk
1 šargarepa
3-4 čena belog luka
1 kašika ulja ili 1 kašičica putera
morska so, po ukusu
peršun za ukras
1-2 prstohvata kurkume
Priprema
Stavite vodu u srednju šerpu, a kada proključa dodajte sočivo, iseckanu šargarepu, 2/3 iseckanog luka i morsku so.
Kuvajte oko 10 minuta, pa sklonite sa vatre.
Dodajte pasirani beli luk i ostavite da se ohladi 10 minuta.
Uklonite sav višak vode pomoću cediljke, pa prespite sadržaj u činiju.
U blenderu izblendajte sočivo i druge sastojke.
Kada postane kremasto, dodajte kurkumu, puter ili ulje i preostalu trećinu seckanog crnog luka.
Dobro izmešajte kašikom. Ukrasite seckanim peršunom i to je to.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)