video
NAJBOLJE POSNE PLJESKAVICE KOJE ĆETE VIDETI: Sve što vam treba je PASULJ IZ KONZERVE za puniji ukus dodajte još OVO
Uživajte u eksploziji ukusa pri svakom zalogaju
Da li ste znali kako izgleda savršenaposna pljeskavica? Pripremite recept koji se nalazi pred vama i zaludite goste ukusom vege mesa.
Post, kao vreme duhovnog i fizičkog pročišćenja, nije samo tradicija mnogih kultura širom sveta, već i prilika da se naše telo i duša odmore od uobičajenih prehrambenih navika, često opterećenih teškom hranom i brzim načinom života.
Tokom perioda posta, hrana bogata biljnim vlaknima, vitaminima i mineralima, poput pasulja, postaje temelj ishrane, pružajući ne samo neophodne nutrijente, već i pomažući u detoksikaciji tela. Pasulj, kao izvor biljnih proteina, može biti izvanredna zamena za meso, a njegova svestranost u kulinarstvu omogućava pripremu raznih zdravih i ukusnih jela.
Jedan od predloga za obrok tokom posta je pljeskavica od pasulja, jelo koje je ne samo hranjivo i zdravo, već i ukusno, zadovoljavajući potrebe tela za esencijalnim nutrijentima, dok istovremeno mazi naša čula zahvaljujući bogatstvu ukusa i aroma. Ako pasulj kuvate, postoji trik da se brže skuva, ali u ovom receptu koristimo pasulj iz konzerve da bismo skratili vreme pripreme na divnih 15 minuta.
Vreme pripreme:
15 minuta
Sastojci (za 3 pljeskavice):
- 1 konzerva crvenog pasulja
- 60 g ovsenih pahuljica
- 1 crveni luk
- 25 g brašna
- 1 čen belog luka
- ulje za prženje (opciono)
- 1 kašičica soja sosa
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika bujona od povrća
- 2 kašičice mlevene crvene paprike (ili dimljene)
- 1 kašičica kima
- so, biber
Priprema:
1. Ocedite višak vodice iz konzerve pa gnječite pasulj u glatku smesu.
2. U činiji pomešajte pasirani pasulj sa ovsenim pahuljicama, crnim lukom iseckanim na kockice, usitnjenim belim lukom, brašnom, soja sosom, senfom, bujonom od povrća, dimljenom paprikom, semenom kima, solju i biberom.
3. Mešajte dok se dobro ne sjedini i ostavite mešavinu da odstoji nekoliko minuta da se ukusi spoje.
4. Smesu oblikujte u pljeskavice željene veličine i debljine.
5. Ako postite na vodi, ispecite pljeskavice u tosteru a ako ne, onda na malo ulja u tiganju - 3-4 minuta sa svake strane dok ne postanu smeđe i hrskave.
6. Poslužite toplo.
BONUS VIDEO:
(Espreso/ 24 sedam/ Prenela I.O.)