sjajno
ČAROBNA IDEJA ZA USKRŠNJI POST - GULAŠ BEZ MESA: Sprema se za manje od 30 minuta, novčanik ga neće ni osetiti
Recept za neverovatni gulaš sa šampinjoma koji će za male pare zasititi celu porodicu
Iako je u toku Uskršnji post to ne znači da morate da se odreknete jednog od najomiljenijih specijaliteta - gulaša.
Ako sumnjate u to kakav će mu biti ukus bez mesa, tu smo da vas razuverimo. Sjajna zamena su šampinjoni, sa kojima apsolutno nikada nema greške.
Pred vama je osnovni recept, a vi po ukusu možete dodati seckani celer, prokuvan (batat) krompir, krupno sečenu šargarepu... A najbolje ide uz fenomenalni posni pire krompir.
Priprema posnog gulaša ne traje duže od 30 minuta, a sastojci nisu uopšte skupi.
Sastojci:
400 g šampinjona
jedna velika ili dve manje glavice crnog luka
150 ml soka od paradajza (ili svež paradajz)
2 pune kašike ulja
voda po potrebi
2 kašičice suvog začina
1/2 kašičice ljute mlevene paprike
2 lovorova lista
so, biber po ukusu
sveža paprika
Priprema
- Očistite crni luk i isecite ga na kockice, pa operite, očistite i isecite šampinjone.
- Zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni luk dok ne porumeni.
- Potom dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, uz povremeno mešanje.
- Za to vreme, oni će pustiti sok, pa nije potrebno dodavati vodu, a ukoliko primetite da je suvo dodajte malo po malo.
- Kad šampinjoni budu fino mekani, dodajte mlevenu papriku, so, biber i sok od paradajza, dobro promešajte i dinstajte još 10 minuta.
- Pri kraju ubacite i lovorov list, promešajte i ostavite da se krčka još pet minuta.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)