Recept za gulaš sa pečurkama - savršen za Uskršnji post, Foto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

sjajno

ČAROBNA IDEJA ZA USKRŠNJI POST - GULAŠ BEZ MESA: Sprema se za manje od 30 minuta, novčanik ga neće ni osetiti

Recept za neverovatni gulaš sa šampinjoma koji će za male pare zasititi celu porodicu

Objavljeno: 21.03.2024. 15:31h

Iako je u toku Uskršnji post to ne znači da morate da se odreknete jednog od najomiljenijih specijaliteta - gulaša.

Ako sumnjate u to kakav će mu biti ukus bez mesa, tu smo da vas razuverimo. Sjajna zamena su šampinjoni, sa kojima apsolutno nikada nema greške.

Pred vama je osnovni recept, a vi po ukusu možete dodati seckani celer, prokuvan (batat) krompir, krupno sečenu šargarepu... A najbolje ide uz fenomenalni posni pire krompir.

Priprema posnog gulaša ne traje duže od 30 minuta, a sastojci nisu uopšte skupi.

Sastojci:

400 g šampinjona

jedna velika ili dve manje glavice crnog luka

150 ml soka od paradajza (ili svež paradajz)

2 pune kašike ulja

voda po potrebi

2 kašičice suvog začina

1/2 kašičice ljute mlevene paprike

2 lovorova lista

so, biber po ukusu

sveža paprika

FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie
FOTO: Printscreen/Youtube/ The Cooking Foodie

Priprema

  1. Očistite crni luk i isecite ga na kockice, pa operite, očistite i isecite šampinjone.
  2. Zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni luk dok ne porumeni.
  3. Potom dodajte šampinjone i dinstajte dok ne omekšaju, uz povremeno mešanje.
  4. Za to vreme, oni će pustiti sok, pa nije potrebno dodavati vodu, a ukoliko primetite da je suvo dodajte malo po malo.
  5. Kad šampinjoni budu fino mekani, dodajte mlevenu papriku, so, biber i sok od paradajza, dobro promešajte i dinstajte još 10 minuta.
  6. Pri kraju ubacite i lovorov list, promešajte i ostavite da se krčka još pet minuta.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)