Preukusni pire krompir - verzija za Uskršnji post, Foto: Profimedia

ukus fantazija

UKUSAN FINI PIRE KROMPIR - SAVRŠEN ZA USKRŠNJI POST: Pravi se časkom od 4 sastojka, ne idu maslac, margarin i puter

Predivni pire krompir koji ćete praviti i kada prođe post

Objavljeno: 21.03.2024. 13:38h

Vreme je Uskršnjeg posta što samim tim znači i da je vreme nešto drugačijih đakonija.

Krompir pire je svakako jedan od omiljenih priloga za mnoga jela, a na lak način možete napraviti i njegovu verziju bez sastojaka životinjskog porekla, koja je jednako ukusna.

Što je najbolje o svega, ovaj slasni pire može stajati u frižideru i do pet dana, ukoliko se desi čudo pa ga vi i vaši najmiliji ne smažete u roku od odmah.

Sastojci:

1 kilogram krompira

1/2 kašike soli

200 ml biljnog mleka (bademovo, pirinčano, sojino, ovseno...)

4 kašike maslinovog ulja

Priprema

Oljuštite krompir i ostavite ga da odstoji u hladnoj vodi najmanje dva sata.

Skuvajte krompir, pa procedite vodu kad bude mekan.

Posni pire krompir bez putera, margarina i maslacafoto: Profimedia

Ispasirajte krompir zadnjom stranom viljuške ili mikserom.

Dodajte ulje i so, pa dobro promešajte.

Zatim, postepeno sipajte vruće ili toplo biljno mleko, uz mešanje. Sipajte dok ne budete zadovoljni gustinom.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)