ukus fantazija
UKUSAN FINI PIRE KROMPIR - SAVRŠEN ZA USKRŠNJI POST: Pravi se časkom od 4 sastojka, ne idu maslac, margarin i puter
Predivni pire krompir koji ćete praviti i kada prođe post
Vreme je Uskršnjeg posta što samim tim znači i da je vreme nešto drugačijih đakonija.
Krompir pire je svakako jedan od omiljenih priloga za mnoga jela, a na lak način možete napraviti i njegovu verziju bez sastojaka životinjskog porekla, koja je jednako ukusna.
Što je najbolje o svega, ovaj slasni pire može stajati u frižideru i do pet dana, ukoliko se desi čudo pa ga vi i vaši najmiliji ne smažete u roku od odmah.
Sastojci:
1 kilogram krompira
1/2 kašike soli
200 ml biljnog mleka (bademovo, pirinčano, sojino, ovseno...)
4 kašike maslinovog ulja
Priprema
Oljuštite krompir i ostavite ga da odstoji u hladnoj vodi najmanje dva sata.
Skuvajte krompir, pa procedite vodu kad bude mekan.
Ispasirajte krompir zadnjom stranom viljuške ili mikserom.
Dodajte ulje i so, pa dobro promešajte.
Zatim, postepeno sipajte vruće ili toplo biljno mleko, uz mešanje. Sipajte dok ne budete zadovoljni gustinom.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)