Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuvajmo lako
morate znati!
POSNE ČUPAVCE NIKO NE ODBIJA! Ovaj recept možete praviti tokom celog VASKRŠNJEG POSTA
Toliko su sočni i ukusni da nema ko vam neće tražiti recept
Objavljeno: 21.03.2024. 12:39h
Marija Marković
Vreme je kada velika većina vernika posti, ali to ne znači da ne možete napraviti i sjajnu, posnu poslasticu. Na red su došli čupavci, koji će biti najtraženiji na vašoj posnoj trpezi.
Potrebno je:
- – 2 čaše od 2 dl kisele vode
- – 2 čaše od 2 dl brašna
- – 150 g šećera
- – 1 vanilin šećer
- – 1 prašak za pecivo
- – 1-2 kašike kakao praha
- – 150 grama šećera
- – 150 g vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite kiselu vodu, brašno šećer i vanilin šećer i prašak za pecivo. Izlijte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Pomešajte kakao prah, šećer i vodu da dobijete preliv. Secite na kocke pa valjajte u preliv. Na kraju, uvaljajte svaki kolač u kokos.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)