recept
OVO JELO NAHRANIĆE CELU PORODICU, A NE KOŠTA NI 500 DINARA: Nećete stajati pored ŠPORETA, a svi će vas HVALITI
Ovo svaka domaćica mora da zna
Zapečene njoke s pečurkama mogu biti fantastičan prilog, funkcionišu i kao zasebno jelo, a danas vam donosimo recept za četiri osobe za koji nećete morati da izdvojite ni 450 dinara. Najbolje od svega je što vam je za pripremu ovog jela potrebno samo pola sata.
Biće vam potrebno 400 g šampinjona, 2 glavice luka, 500 g njoka, 3 kašike maslinovog ulja, pola kašičice soli, malo sveže mlevenog bibera i kašičica sušene majčine dušice.
Šampinjone možete pronaći po ceni od oko 180 dinara (150 ako su na akciji) za 400 g, a pola kilograma njoka u marketima košta 180 dinara. Kilogram luka je 90 dinara, pa ćete dve glavice luka, platiti manje od 20 dinara, a za otprilike 45 ml maslinovog ulja, koliko ga ima u tri kašičice, izdvojićete 60-ak dinara.
Priprema
Za početak naseckajte šampinjone i luk i stavite ih u pleh za pečenje, a zatim dodajte i njoke, prelijte s tri kašike maslinovog ulja, posolite i pobiberite po želji i na kraju izmešajte. Rasporedite po plehu i pecite desetak minuta na 200 stepeni. Nakon desetak minuta izvadite pleh iz rerne, izmešajte i pecite još 10 minuta. Njoke bi trebalo da nabubre, a povrće bi trebalo da omekša.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica/A.J./Prenosi M.M.)