Kupus, Foto: Printscreen/Youtube/Marina's kitchen

SAVET

OVE DVE NAMIRNICE KUVARI NON-STOP DODAJU U KUPUS DA NEUTRALIŠU UŽASAN SMRAD: Ukloniće NEPRIJATAN MIRIS očas posla

Kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio.

Objavljeno: 20.03.2024. 14:19h

Kupus je jedna od najzastupljenijih namirnica kod nas. Od kupusa možete da pravite salatu, korsitite kao prilog, ali i glavno jelo. Ipak, jedno od najpoznatijih jela je svakako slatki kupus.

Kako biste ga pripremili potrebne su vam jeftini sastojci, a ovo jelo na kašiku mnogi vole. Ipak, kupus dok se kuva ima specifičan miris i obično se dodaju začini kako bi se on ublažio.

Ali, postoje još dve namirnice koje vam mogu pomoći!

foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

Prezle

One mogu da neutrališu miris slatkog kupusa, pa slobodno dodajte jednu kašičicu u šerpu. Nemojte da preterujete, a prezle će vam pomoći da se i sos malo zgusne.

Mleko

Mleko neutrališe svaku neprijatnu aromu, ali zahvaljujući njemu kupus postaje mekši. Za pola kilograma kupusa potrebno je pola šolje mleka, prenosi Stvar ukusa.

(Espreso/Najžena/Slobodanka Čorić/Prenela P.V.)