Čvarci, Foto: RINA

PAŽNJA

OD OVAKVIH POSNIH ČVARAKA "STRADA SRCE": Toliko su ukusni da može da se UMRE, DUPLO BOLJI od MRSNE verzije

Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte.

Objavljeno: 20.03.2024. 16:45h

Ovi čvarci su od komadića soje, te tako predstavljaju i vegansku i posnu zamenu koja će vam dobro doći kada želite promenu u svom jelovniku.

Sastojci:

100 g soje u komadićima

1 kašičica soli

1 kašičica dimljene začinske paprike

2 lovorova lista

voda

ulje za prženje

Priprema:

foto: Profimedia

Sipajte vodu u šerpu, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Kada smesa proključa, dodajte sojine komadiće i kuvajte 10 minuta.

Posle tog vremena procedite komadiće i ostavite nekoliko sati u cediljci kako bi izašao sav višak tečnosti.

Ulje zagrejte u tiganju i na srednjoj vatri pržite oceđene komadiće soje oko 20 minuta. Povremeno promešajte i regulišite temperaturu, ali ne postoji velika bojazan da će izgoreti.

Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte.

(Espreso/Novosti/Trpeza/Prenela P.V.)