nema im ravnih
ORIGINALNI RECEPT ZA PRAVU ITALIJANSKU KARBONARU MORATE IMATI: Bitna su 3 sastojka za ukus kao iz restorana
Karbonara je jedno od najpoznatijih italijanskih jela, a mnogi srpski restorani je spremaju pogrešno
Kod nas se za pripremu karbonare koristi pavlaka za kuvanje, a Italijani nikako to ne preporučuju. Originalna karbonara se priprema sa jajima, parmezanom i pančetom. Ako možete da pronađe guanćale, onda je još bolje to da koristite.
Sastojci:
200 g špageta
200 g guanćale (pančeta ili slanina)
2 jajeta
1 žumance
rendani parmezan
Recept za originalnu italijansku karbonaru:
Skuvajte špagete
U šerpu sa ključalom vodom koju ste posolili dodajte špagete. Kuvajte ih prema uputsvu na pakovanju, ali nemojte da sipate ulje. Samo povremeno promešajte.
Napravite sos
U tiganju na malo ulja propržite seckanu slaninu ili pančetu (najbolje bi bilo da možete da nađete guanćale). Kada se slanina isprži sklonite sa šporeta i ostavite da se malo ohladi. U posudi umutute jaja sa žumacetom, parmezanom i biberom.
Napravite karbonaru
Izvadite slaninu iz tiganja, pa dodajte špagete, vratite slaninu i sipajte umak sa jajima. Dobro promešajte i ostavite na šporetu 3 mintua. Jaja ne smeju da se skuvaju.
Bonus video:
(Espreso/stvarukusa/S.B./prenela T.M.)