recept kida
NAJKREMASTIJU POSNU SALATU SA PEČURKAMA ĆETE PRAVITI PREKO CELE GODINE: Svaki zalogaj je priča za sebe - vrhunski
Ako ste se odlučili za post, vrlo je verovatno da ne znate šta da spremite od hrane i svima ugodite
Jedno se sviđa vama, drugo ukućanima, dok treći ni ne poste.
Zato je najbolje da pravite ono što ste sigurni da svi vole. Jelo koje će se svima svideti sigurno salata sa šampinjonima, a mi smo vam doeli jedan takav recept koji ćete obožavati.
Sastojci:
2/3 praziluka,
200 grama šampinjona,
3/4 kašičice soli,
1/3 kašičice suvog začina,
200 grama makarona,
300 grama posnog majoneza,
1/2 kašičice origana,
malo crnog bibera,
makarone.
U ovaj recept ide posni majonez, ali ako niste na režimu možete staviti i običan
Priprema:
Prvo kuvajte makarone 6-7 minuta u proključaloj vodi sa 1/2 kašičice soli na srednjoj temeraturi. Samo dve ili maksimalno tri kašike ulja prodinstati sitno seckan praziluk. Dok se luk dinsta očistite šampinjone i isecite ih na sitnije komade. Nakon 10-ak minuta dinstanja luka dodajte i šampinjone, 1/4 kašičice soli, suvi začin, origano, biber, i dinstajte još 10-15 minuta dok voda koju su pustili šampinjoni ne ispare.
Nakon toga, šampinjone dodajte u oceđene makarone i sve to dobro promešajte. Poklopite i ostavite da se potpuno ohlade. Ipak, veoma je važno da na svakih 15-ak minuta prospete šerpu tako da se makarone razdvoje. Sigurno vam se nekoliko puta desilo da su se one nakon kratkog vremena one skroz spojile. Gledajte da to ne radite kašikom jer ćete ih tako vrlo verovatno izgnječiti.
U ohlađene makarone dodajte majonez i lagano izmešajte kako bi se sve ravnomerno rasporedilo. Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/republika/M.O./prenela T.M.)