savršeni su
NAJBRŽI RECEPT ZA POSNE ČVARKE KOJI LAKO PARIRAJU ORIGINALNIM: Ukus boli glava, a mnogo ZDRAVIJA varijanta
Iako je danas počeo post, to ne znači da treba zanemarivati ukusna i dobra jela
Ovi čvarci su od komadića soje, te tako predstavljaju i vegansku i posnu zamenu koja će vam dobro doći kada želite promenu u svom jelovniku.
Takođe, postoje razne zamene za posno mleveno meso tako da možete uživati u omiljenim jelima i za vreme posta.
Sastojci:
100 g soje u komadićima
1 kašičica soli
1 kašičica dimljene začinske paprike
2 lovorova lista
voda
ulje za prženje
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, stavite dimljenu papriku, lovorov list i so. Kada smesa proključa, dodajte sojine komadiće i kuvajte 10 minuta.
Posle tog vremena procedite komadiće i ostavite nekoliko sati u cediljci kako bi izašao sav višak tečnosti.
Ulje zagrejte u tiganju i na srednjoj vatri pržite oceđene komadiće soje oko 20 minuta. Povremeno promešajte i regulišite temperaturu, ali ne postoji velika bojazan da će izgoreti.
Pržene čvarke izvadite na ubrus kako bi se ocedio eventualni višak ulja, dodajte još soli prema svom ukusu i uživajte.
Bonus video:
(Espreso/magazin.novosti/K.L.S/prenela T.M.)