ukusno
UZ OVAJ RECEPT NAUČIĆETE DA PRAVITE PITU ZA SVEGA 5 MINUTA: Topla i MEKA baš kakvu ste jeli nekad na BAKINOJ TRPEZI
Srbi ni jednu zakusku ne mogu da zamisle bez bite, bilo da se radi o nekoj svečanoj trpezi ili o doručku. Uz ovaj recept prisetićete se stare bakine kuhinje i njenog mirisa koji osvaja sve ukućane.
Ova pita je vrlo lagana za pravljenje jer se pravi od kupljenih kora, sastojci koje ćete staviti u nju variraju od vašeg ličnog ukusa, ali uz ovu recepturu prosto nećete moći da prestanete da je jedete.
Potrebno je:
- 500 g kora
- 200 g sira
- 100 g šunke
- 2 jaja
- 200 ml jogurta
- 1/2 praška za pecivo
Priprema:
Umutiti jaja sir i jogurt i dodati seckanu šunku i pola praška za pecivo. Dodati ulje pa pa izjednačiti.
Koru raširiti pa je premazati uljem i prekriti drugom i premazati sa filom 3 kašike. Uviti u rolnicu i i uviti u piticu.
Redjati u pleh podmazan uljem.
Ostatak fila preliti pitice, po želji posuti susamom i peći 40 minuta na 200 stepeni C.
Vrhunska pita kojom ćete nahraniće celu porodicu, Priijatno!
BONUS VIDEO:
(Espreso/ I.O.)