Pita sa šunkom, Foto: Jelajelena Petrović

ukusno

UZ OVAJ RECEPT NAUČIĆETE DA PRAVITE PITU ZA SVEGA 5 MINUTA: Topla i MEKA baš kakvu ste jeli nekad na BAKINOJ TRPEZI

Srbi ni jednu zakusku ne mogu da zamisle bez bite, bilo da se radi o nekoj svečanoj trpezi ili o doručku. Uz ovaj recept prisetićete se stare bakine kuhinje i njenog mirisa koji osvaja sve ukućane.

Objavljeno: 18.03.2024. 09:25h

Ova pita je vrlo lagana za pravljenje jer se pravi od kupljenih kora, sastojci koje ćete staviti u nju variraju od vašeg ličnog ukusa, ali uz ovu recepturu prosto nećete moći da prestanete da je jedete.

Potrebno je:

  • 500 g kora
  • 200 g sira
  • 100 g šunke
  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 1/2 praška za pecivo
FOTO: Jela Jelena Petrović
FOTO: Jela Jelena Petrović

Priprema:

Umutiti jaja sir i jogurt i dodati seckanu šunku i pola praška za pecivo. Dodati ulje pa pa izjednačiti.

Koru raširiti pa je premazati uljem i prekriti drugom i premazati sa filom 3 kašike. Uviti u rolnicu i i uviti u piticu.

Redjati u pleh podmazan uljem.

Ostatak fila preliti pitice, po želji posuti susamom i peći 40 minuta na 200 stepeni C.

Vrhunska pita kojom ćete nahraniće celu porodicu, Priijatno!

BONUS VIDEO:

(Espreso/ I.O.)