Šargarepa, Foto: GWI/Leonie Lambert / Garden world images / Profimedia

savet

OVO JE 9 NAČINA NA KOJE MOŽETE DA ISKORISTITE LJUŠTILICU U KUHINJI: Ovo sigurno niste znali

Seckanje luka nikada nije bilo tako brzo i bez suza

Objavljeno: 17.03.2024. 22:36h

Ako još uvek ljuštilicu koristite samo ljušćenje krompira i šargarepe, onda obavezno pročitajte do kraja ovaj tekst.

Bićete oduševljeni kada saznate na koje načine možete koristiti takozvanu – ljuštilicu.

1. Narendajte kupus

Uz pomoć ovog pribora napravićete savršenu, tanko sečenu salatu. Mnogo brže i lakše neko sa nožem.

2.Priprema povrća za sušenje

Ljuštilicom naseckajte povrće koje nameravate da sušite. Tanki listići osušiće se za nekoliko dana, a vi ćete sebi obezbediti bogatstvo vitamina.

foto: Youtube printscreen/Temponaut Timelapse

3. Priprema hrskavog čipsa

Ljuštilicu upotrebite kako bi ste iseckali tanke i jednake kolutove krompira. Običnim nožem nikada to nećete uspeti.

4. Naseckajte crni luk na rebarca

Seckanje luka nikada nije bilo tako brzo i bez suza. Tanki komadići biće savršeni za salate. Ukoliko su vam potrebni za dinstanje, biće gotovi mnogo brže neko seckani na kockice.

5. Rolnice od tikvica

Da bi ste dobili duge i tanke trake, tikvice uzduž isecite ljuštilicom. Potom, trake možete namazati filom po želji i uvijte ih u mali rolat.

6. Koru limuna ćete lako oljuštiti

Ljuštilicom je dovoljno samo zagrebati koru limuna i dobiće te moćan sastojak za vaše kolače.

7. Nastružite čokoladu

Osim za povrće ljuštilicu možemo upotrebiti i za struganje čokolade. Rende će vam nastrugati sitne mrvice, ali fine tračice poput ovih neće uspeti.

8. Tanko nastrugan parmezan

Umesto da kupujete specijalno rende, jednostavno nastružite parmezan ljuštilicom. Efekat će biti potpuno isti.

9. Savršeno predjelo

Jedna od težih stvari kod predjela jesu tanko sečeni suhomesnati proizvodi. sa ljuštilicom za povrće dobićete savršeno tanke kriške sireva i kobasica.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/Prenosi M.M.)