pažnja
ĆERKA JOVANA MEMEDOVIĆA POKAZALA UMEĆE ZBOG KOJE JE MUŠKARCI ŽELE JOŠ VIŠE Isplivao PRIVATNI SNIMAK i to iz KUHINJE
Hleb se peče 30 minuta na 230 stepeni zatvoren, zatim bez poklopca još 15 minuta.
Recept Maše Memedović za domaći hleb osvanuo je na društvenim mrežama, a kako je lak i jednostavan dosta žena ga je isprobalo.
U nastavku vam donosimo recept sa Mašinog Instagram profila.
Recept:
1 kesica kvasca, Kašičica šećera, Začini po želji, ovog puta sam dodala malo soli, Mlaka voda da proradi kvasac, Mere su 1:2 – u mom slučaju: 2 šolje mlake vode, 4 šolje brašna.„U suštini ovo radite po osećaju, ne želite previše lepljivo testo, ni previše suvo. Testo prvo formirate varjačom ili spatulom. Zatim malo rukama da poprimi oblik. Pokrijete i ostavite da odstoji 2 sata“, napisala je Maša, te dodala:
„Za ovaj hleb koristim lonac od livenog gvožđa, koji predhodno zagrejem 45 minuta u rerni. Kada naraste, testo postavim na papir za pečenje i rukama formiram okrugli oblik. Zatim nožem napravim procep na površini kako bi se hleb otvorio pri pečenju“.
Hleb se peče 30 minuta na 230 stepeni zatvoren, zatim bez poklopca još 15 minuta.
(Espreso zabava/City magazin/)