Kolač, Foto: Privatna arhiva
najukusnije
OVAJ KOLAČ SE PRAVI U SAMO 3 POTEZA, A JEDAN JE OD NAJMEKŠIH IKADA: Magija je u SASTOJKU koji ima svaka SRPSKA KUĆA
Mekan je kao pena
Objavljeno: 16.03.2024. 09:14h
Vanja Pejić
Jedan od recepata koji se najbrže prave, iz tri poteza, a isto tako brzo nestanu iz tanjira.
Mekan je kao pena.
U nastavku pročitajte postupak pripreme.
Potrebno je:
3 jaja
200 ml mleka
50 gr keksa ml.
150-200 gr brasna
korica limuna
50 ml ulja
50 -100 gr šećera po želji
1 prašak za pecivo
2 kašike džema
50 gr seckanih oraha
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerpm, dodati brašno i ml. keks, prašak za pecivo, korica limuna, ulje, mleko i sve izjednačiti.
Sipati u podmazan pleh 22 cm i peći na 200 stepeni 30-40 minuta da kolač bide rumen i lagan. Odmah ga premazati džemom i posuti seckanim orasima, Seći prohlađen.
(Espreso/Nada Mijailović/Prenela P.V.)