Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN/YT/ FROM FATMA'S KITCHEN

morate znati!

DA LI STE IKADA PROBALI PITU OD RIBE? Ovaj POSNI SPECIJALITET možete jesti za doručak ili večeru pred Vaskrs

Verujemo da ćete je spremati i kada prođe vreme posta.

Objavljeno: 15.03.2024. 16:01h

Sastojci

  • pola kilograma kvalitetne ribe
  • pola kilograma tankih kora
  • šoljica pirinča
  • peršun
  • so, biber
foto: Alexander Matvienko / Panthermedia / Profimedia

Način pripreme

Ribu obariti, očistiti od kostiju i samleti na mašini za meso. Dodati biber, so, peršun i šolju obarenog pirinča. Sve dobro promešati.

Na poprskanu koru naneti nadev, preko nje staviti sledeću koru i tako ređati do kraja.

Po želji kore se mogu i savijati. Peći na umerenoj temperaturi.

Bonus video:

(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)