rapsodija ukusa
NAJSOČNIJA POSLASTICA OD JEFTINIH SASTOJAKA: Turski koh sa grizom i kokosom - lagan i ukusan, a gotov očas posla
Turski koh sa grizom i kokosom je najsočnija poslastica od jeftinih sastojaka, lagan i ukusan, a gotov očas posla
Vikend je pred nama, a za mnoge žene to znači da će svojim najmilijima spremati najlepša jela u kojima će svi uživati.
Ako se pripremate za Uskršnji post i razmišljate šta bi slatko mogli da spremate tu je jedan kolač sa rendanim jabukama koji će vas mirisom i ukusom vratiti u detinjstvo.
Pošto već kreće u ponedeljak, za vas je je turski koh koji njihove domaćice prave sa grizom i kokosom.
Ukusan za sve pare, kremast, lagan, sočan...
Sastojci su baš jeftini, a ješćete ga sa slašću.
Svi sastojci i recept:
brašno - 70 grama
griz - 140 grama (krupan)
kokosovo brašno - 50 grama
kora limuna
šećer - 140 grama
vanila - 1 komad (2 grama)
jaja - 6
Priprema:
Prvo belanca odvojite od žumanaca.
Belanca umutite sa trećinom šećera, a žumanca sa preostalim šećerom.
U njih dodajte sve suve sastojke.
Kada ih dodate promešajte, pa u smesu dodajte umućena belanca sa šećerom i promešajte špatulom.
Tepsiju premažite sa uljem i brašnom, pa u nju sipajte smesu.
Peče se dok kora ne dobije zlatnu boju.
Sirup se pravi od jednakih porcija šećera i vode.
Zatim se s njim preliva kolač.
Uživajte i prijatno u kohu sa grizom i kokosom.
Kolač za čistu desetku.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)