nema konkurenciju
POSLASTICA KOJA TOPI NEPCA OD SAMO 20 MINUTA: Najkremastija Napoleon torta bez pečenja - traži se i parče više
Najkremastija Napoleon torta bez pečenja je poslastica koja topi nepca, a sprema se za samo 20 minuta
Još malo pa stiže vikend, a to decu raduje jer je cela porodica na okupu.
Osim toga, jedva čekaju i da im se spremi neki dobar ručak, pored kojeg naravno mora da bude i neka ukusna poslastica.
Svi se obradujemo i kolačima i tortama, a naročito jednom turskom koji nosi naziv "pišmanije". Takav kolačić ćete poželeti da spremite što pre kada vidite kakva je priprema.
Oboriće vas sa nogu svojim izvanrednim ukusom.
Ispred vas je sada nešto brutalno dobro, a to je Napoleon tortu bez pečenja.
Savršena, raskošna, kremasta... sve u jednom.
Recept i sastojci:
200 g petit ber keksa
mleko - 1 litar
maslac - 50 grama
jaja - 2
šećer - 100 grama
brašno - 2 kašike
vanilin šećer - 1 kesica
Priprema:
Jednu čašu mleka odlijte, a ostatak sipajte u šerpu i stavite na tihu vatru.
U činiju stavite vanilin šećer, šećer i jaja. Brašno se proseje, pa se dodaje u smesu.
Sve dobro promešajte.
Mleko dodajte iz čaše, ali u dve faze i dobro sve izmešajte.
Na kraju se ova mešavina dodaje u šerpu na šporetu i mešajte sve dok ne dobijete kremastu masu.
Zatim uklonite sa vatre i dodajte maslac.
Mešajte, pa pokrijte folijom i ostavite da se ohladi.
Kada se ohladi, umutite kremu.
Formirajte loptu, a da biste to uradili keks poređajte u kalup i premažite sa kremom, pa tako sve u slojevima.
Vrh se ukrasi mrvicama keksa, a onda se tora ubaci u frižider na nekoliko sati.
Uživajte u ovoj Napoleon torti bez pečenja.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/L.S./Prenela: N.J)