Paprike punjene ribljim mesom, Foto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

morate da spremite

MONASI U VREME POSTA SPREMAJU PAPRIKE PUNJENE RIBLJIM MESOM: Najukusnije jelo sa začinima - recept sa Hilandara

Najukusnije jelo sa začinima za vreme posta prave monasi, a to su paprike punjene ribljim mesom po receptu sa Hilandara

Objavljeno: 14.03.2024. 12:40h > 13:26h

18. marta kreće Uskršnji post, a pošto traje sedam nedelja, na umu treba imati mnogo ideja za spremanje kako kuvanih jela, prženih, raznih poslastica.

Mnogima je možda i dosadilo da sebi stalno spremaju posnu sarmu, prebranac, đuveč, posni gulaš...

Ono što sigurno kida jeste jelo "jota" sa kiselim kupusom, krompirom i pasuljem, a to upravo monasi sa Hilandara obavezno prave.

Za vas je sada tu još jedan njihov sjajan specijalitet, a u pitanju su paprike punjene ribljim mesom.

Ovo je bombastično, svideće se čak i onima koji u kući ne poste.

Sastojci za paprike punjene ribljim mesomfoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Svi sastojci sa receptom su tu:

Paprike

Crni luk

Riba po izboru

Peršun

So

Dinstanje crnog luka i ribefoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Origano

Ulje

Pirinač

Rendani paradajz

Priprema:

Paprike se operu, skinu su peteljke i semenke.

Crni luk u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Sve to uradite dan ranije, najbolje uveče.

Pre svega spremite fil.

Prvo se isecka crni luk i proprži se na malo ulja.

Riba se očisti, samelje i stavi u propržen crni luk.

U to se dodaje peršun, malo origana, soli i šaka pirinča.

Paprike punjene ribljim mesomfoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Sve paprike treba da imaju svoj poklopac.

Poređajte u šerpu, nalijte vodom i dodajte dosta peršuna.

Kuva se sve dok voda ne ispari, a zatim se dodaje renadni paradajz i malo ulja.

To se kuva sve dok ne dobijete gust saft.

Dok se paprike kuvaju šerpa treba da bude poklopljena.

Paprike punjene ribljim mesom u tepsijifoto: Printscreen/Youtube/ Šta za ručak?

Za punjene paprike ne morate da uzimate neku skupu ribu, jer ovde začini daju šmek.

Važno je samo pre mlevenja da je dobro očistite od kostiju.

Uživajte u paprikama punjenim ribljim mesom sa Hilandara.

Bonus video:

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)