ukusno
RECEPT ZA GIBANICU HARMONIKA KOJU MOGU I POČETNICI DA NAPRAVE: Mekani užitak sa sirom koji SRBI TAMANE za doručak
Jedna od najlepših pita sa sirom je upravo i harmonika. Lako i brzo se pravi
U Srbiji se najviše jedu gibanica i burek, ali i harmonika pita je jedna od najukusnijih i najlakših za pripremu. Za nadev samo pomešajte sastojke, a onda ga sipajte preko kora. Harmonika pita uspeva i početnicima u kuhinji. Takođe, ovu pitu možete da pravite i sa slatkim nadevom, a mi vam predlažemo da isprobate i recept za ovu sa filom od sira.
Sastojci:
500 g kora za pitu
3 jajeta
200 ml jogurta
300 g feta sira
200 ml kisele vode
80-100 ml ulja
2 kašike griza
1/2 kašičice praška za pecivo
susam
Recept za harmonika pitu sa sirom:
Napravite fil
Umutite jaja, pa sipajte jogurt, kiselju vodu i ulje. Promešajte, pa dodajte mrvljeni feta sir. Na kraju dodajte griz, prašak za pecivo i sve dobro sjedinite.
Napravite pitu
Tepsiju premažite uljem, pa na dno stavite koru. Ostale kore savijte kao harmoniki ili lepezu, pa ređajte jednu pored druge u tepsiju. Preko sipajte fil i ostavite da odstoje 15 minuta. Preko pospite susamom.
Pecite pitu
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30-40 minuta. Ostavite da se prohladi u rerni, pa je isecite i poslužite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)