priprema
U PONEDELJAK POČINJE VASKRŠNJI POST, A OVO JE RECEPT ZA NAJBOLJE POSNE PALAČINKE: Bez jaja i mleka, a ukus kida
Uskoro počinje Uskršnji post, a ako volite da jedete palačinke, naučite kako se prave bez mleka i jaja
Palačinke su poslastica koju svi obožavaju, a možete da ih jedete slane ili slatke. Priprema nije teška, ali postoje neki trikovi koji će vam pomoći da one uspeju baš svaki put.
Sada ruska kuvarica, Julija Arhipova, otkriva kako da napravite ukusne palačinke bez jaja i mleka. Ovaj savet je super jer uskoro počinje Uskršnji post, a to znači da ne morate da se odričete omiljene poslastice.
Za smesu za palačinke je potrebno oko 400 ml vode, 50 ml ulja, kašika šećera, pola kašičice sode bikarbone i 200 g brašna.
Pre nego što dodate brašno u smesu obavezno ga prosejte, jer će palačinke biti vazdušate, a možete da dodate i malo vanilin šećera, čisto da poboljšate ukus.
Smesu lepo umutite da nema grudvica i pržite palačinke u tiganju koji ste premazali uljem.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)