kraljica poslastica
NAJFINIJA TORTA "LEDENI VETAR" - BEZ PEČENJA KORA: Najednostavniji recept za najkremastije voćno zadovoljstvo
Torta "Ledeni vetar" u varijanti za koju nije potrebno pečenje kora, a tu je prostor i za vašu maštu
Kako nam se bliži početak onog pravog toplijeg vremena, polako razmišljamo i o poslasticama koje će nas istovremeno i zasladiti i osvežiti.
Jedan takav slatkiš je svakako nezamenjiva torta "Ledeni vetar". Još kad znamo da postoji način da je napravimo bez da je pečemo...
Ona je od omiljenih voćnih torti u mnogim porodicama, a prema "glavnom" receptu, ona se pravi sa pečenim korama. Međutim, kada nemate vremena da sačekate da se kore od belanaca ispeku, možete da isprobate ovaj recept u kom vam rerna uopšte ne treba.
Rezultat je ništa manje ukusna, a jednako kremasta, voćna, nafilovana i savršena tortica, kao i pun ukus voća po vašem izboru (i u skladu sa sezonom).
A kada krene sezona jagoda, one se savršeno uklapaju, a možete ih kombinovati sa bananama, kivijem...
Birajte u zavisnosti od toga šta imate u kuhinji.
Napomena: Maskarpone sir možete napraviti i sami, kako bi uštedeli nešto novca.
Sastojci:
320g keksa
200ml mleka
500g maskarpone sira
300 ml pavlake za kuvanje
+ šećer po želji
5 banana
400g kivija
400g jagoda (ili malina)
Priprema:
- Keks umačite u mleko i slažite na dno kalup.
- Umutite maskarpone s pavlakom za kuvanje i dodatnim šećerom, ako volite da zasladite.
- Na keks namažite tanak sloj fila.
- Naseckajte banane, pa slažite na fil. Premažite tankim slojem filma, pa naseckanim jagodama, pa ponovo tankim slojem fila.
- Keks umočite u mleko i slažite. Ide tanak sloj fila, pa naseckan kivi.
- Premažite ostatkom fila.
- Ukrasite po želji ostatkom voća, narendanom belom čokoladom...
- Ostavite da se ohladi u frižideru.
Bonus video:
(Espreso/Glossy/M.R/Preneo: V.Š)