Recept za najslađu tortu "Ledeni vetar", Foto: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

kraljica poslastica

NAJFINIJA TORTA "LEDENI VETAR" - BEZ PEČENJA KORA: Najednostavniji recept za najkremastije voćno zadovoljstvo

Torta "Ledeni vetar" u varijanti za koju nije potrebno pečenje kora, a tu je prostor i za vašu maštu

Objavljeno: 13.03.2024. 16:54h > 16:57h

Kako nam se bliži početak onog pravog toplijeg vremena, polako razmišljamo i o poslasticama koje će nas istovremeno i zasladiti i osvežiti.

Jedan takav slatkiš je svakako nezamenjiva torta "Ledeni vetar". Još kad znamo da postoji način da je napravimo bez da je pečemo...

Ona je od omiljenih voćnih torti u mnogim porodicama, a prema "glavnom" receptu, ona se pravi sa pečenim korama. Međutim, kada nemate vremena da sačekate da se kore od belanaca ispeku, možete da isprobate ovaj recept u kom vam rerna uopšte ne treba.

Rezultat je ništa manje ukusna, a jednako kremasta, voćna, nafilovana i savršena tortica, kao i pun ukus voća po vašem izboru (i u skladu sa sezonom).

A kada krene sezona jagoda, one se savršeno uklapaju, a možete ih kombinovati sa bananama, kivijem...

Birajte u zavisnosti od toga šta imate u kuhinji.

Napomena: Maskarpone sir možete napraviti i sami, kako bi uštedeli nešto novca.

Sastojci:

320g keksa

200ml mleka

500g maskarpone sira

300 ml pavlake za kuvanje

+ šećer po želji

5 banana

400g kivija

400g jagoda (ili malina)

FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja
FOTO: Printscreen/Youtube/Moja mala kuhinja

Priprema:

  1. Keks umačite u mleko i slažite na dno kalup.
  2. Umutite maskarpone s pavlakom za kuvanje i dodatnim šećerom, ako volite da zasladite.
  3. Na keks namažite tanak sloj fila.
  4. Naseckajte banane, pa slažite na fil. Premažite tankim slojem filma, pa naseckanim jagodama, pa ponovo tankim slojem fila.
  5. Keks umočite u mleko i slažite. Ide tanak sloj fila, pa naseckan kivi.
  6. Premažite ostatkom fila.
  7. Ukrasite po želji ostatkom voća, narendanom belom čokoladom...
  8. Ostavite da se ohladi u frižideru.

Bonus video:

(Espreso/Glossy/M.R/Preneo: V.Š)